ارسال رایگان به سراسر ایران برای خرید های بالای 500،000 تومان
شماره پشتیبانی سایت : 09146388540

بررسی اثرات بره موم در ممانعت از رشد و تکثیر ویروسها

نویسنده: فرزين حميدرضا,فتحي نجفي محسن
عنوان همایش: كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران، دانشگاه علوم پزشكي مشهد
زمان:  1386, دوره 18
چکیده:  مقدمه: بره موم(Propolis)  يا سيمان کندويکي از محصولات توليدي زنبور عسل بوده و داراي ترکيبات زيادي مي باشد. اين ترکيب از موادي شامل 55% رزين و بالزام، 30% موم، 10% روغن هاي آروماتيک و 5% گرده تشکيل شده است. مابقي مواد تشکيل دهنده بره موم شامل انواع فلاونوئيدها (Flavonoids)، آمينو اسيدها، ويتامين هاي گروه B و از همه مهمتر مواد آنتي بيوتيکي مي باشد. فلاونوئيد ها خصوصيات ويژه ايي براي کنترل ميکروارگانيسم ها بخصوص قارچ ها، ويروس ها و باکتري ها دارد.
روشها: گزارشات مختلفي در خصوص بره موم و توان آن براي مقاومت بدن در برابر ويروسهاي مختلف عامل ايجاد سرماخوردگي، انفوآنزا، ايدز و هرپس ويروسها گزارش شده است. در اين مطالعه عصاره آبي بره موم تهيه و از غلظت هاي مختلف آن براي بررسي اثر ضد ويروسي استفاده گرديد. به عنوان مدل ويروسي، از ويروسهاي آنفلوآنزا، برونشيت عفوني و نيوکاسل استفاده شد. سپس غلظتهاي مختلف عصاره بره موم با رقتهاي مختلف از هر کدام از ويروسهاي فوق مخلوط و به تخم مرغ جنين دار SPF تزريق گرديد. غلظت اوليه (EID50) براي ويروسهاي فوق به ترتيب 109.5، 107.5 و 1010 استفاده شد.
نتايج: نتايج نشان داد که غلظت 0.5% عصاره آبي بره موم توانست از تکثير ويروسهاي فوق تا رقت 4-10 ويروس آنفلوانزا، رقت 4-10 ويروس برونشيت عفوني و رقت 5-10 ويروس نيوکاسل بطور کامل جلوگيري کند. از طرفي غلظت 1% عصاره آبي بره موم توانست از آگلوتيناسيون گلبولهاي قرمز توسط ويروس ممانعت بعمل آورد.
نتيجه گيري: اين نتايج نشان داد که اين ماده قادر است بعنوان يک مهار کننده تکثير يا اتصال ويروس به گيرنده هاي سلولي عمل کند. اگرچه تاکنون در اين زمينه مطالعاتي بطور پراکنده در دنيا انجام شده ولي هيچگونه تحقيقي در خصوص مکانيسم ايجاد مقاومت سلولي در برابر ويروس انجام نشده است . اميد که با ادامه اين تحقيقات بتوان راه را براي ساخت يک داروي کاملا موثر بر روي تمام عفونتهاي ويروسي هموار نمود