سرکه انگبین
Vinegar
سرکه انگبین و انواع آن
انواعی که اینجا میگیم طبق گفته های استاد خیراندیش هست. :
سرکه انگبین با عرق نعناع
این سرکه انگبین ترکیب عسل ، سرکه و عرق نعناع هست.
طرز تهیه :
برای درست کردن این نوع، باید 2 واحد عسل رو با 2 واحد عرق نعناع و 1 واحد سرکه مخلوط کنین.
طرز استفاده :
یک سوم لیوان از سرکه انگبین رو توی لیوانی ریخته و بقیه ی لیوان رو آب ریخته و میل کنین .
توجه : قبلا گفتیم که سرکه باید طبیعی باشه و بهترینش سرکه ی انگور هست.
سرکه انگبین با عرق کاسنی
دقیقا مثل سرکه انگبین با عرق نعناس. با این تفاوت که به جای 2 واحد عرق نعناع باید از 2 واحد عرق کاسنی استفاده کرد.
سرکه انگبین با عرق رازیانه
دقیقا مثل سرکه انگبین با عرق نعناس. با این تفاوت که به جای 2 واحد عرق نعناع باید از 2 واحد عرق رازیانه استفاده کرد.
سرکه انگبین با آب زرشک
طرز تهیه و استفادش مثل سرکه انگبین با عرق نعنا.با این تفاوت که به جای 1 واحد سرکه از 1 واحد آب زرشک استفاده می کنیم .
نکاتی در مورد انواع سرکه انگبین (سکنجبین) :
- سرکه انگبین ساده سودا ، بلغم و صفرا رو از بدن دفع میکنه (۲ واحد نعناع + ۲ واحد عسل + ۱ واحد سرکه).
- اگه میخوایم خاصیت نفوذ کنندگی اون رو توی عروق بیش تر کنیم. به جای عرق نعناع از گلاب استفاده می کنیم.
- اگه به جای نعناع آب بِه رو به سرکه انگبین اضافه کنیم، واسه افزایش اشتها مفیده.
- واسه درمان اختلالات هورمنی و گُر گرفتگی خانوم ها از سرکه انگبین رازیانه ای استفاده می کنیم .(به جای نعناع، رازیانه باشه).
- سرکه انگبین نیروی جنسی رو کاهش میده.
- عناب رو اگه ۳ روز توی سرکه بخوابونین واسه بیماری های خونی موثره.
- گرم مزاج هایی که کبدشون خیلی گرم هست. و احساس گُر گرفتگی میکنن و جوش و کهیر می زنن و کسانی که تب می کنن سرکه انگبین کاسنی براشون مفیده (به جای نعناع، کاسنی باشه).چون منشا اکثر تب های ناشناخته مربوط به کبد میشه.
- افرادی که دردهای سیاتیک دارن اگه سیر رو خورد کنن و توی سرکه دو – سه روز بخوابونن و عسل و نعناع اضافه کنن و بخورن، واسشون مفیده.
- سرکه انگبین زرشکی (به جای سرکه، آب زرشک) واسه دفع صفرای اضافه و باز کننده ی عروق و کاهش دهنده ی حرارتِ معده و قلب مفید است.
سرکه انگبین برای پیرمرد ها و پیرزن ها :
۴ واحد روغن زیتون + ۲ واحد عسل + ۱ واحد سرکه (هر شب ۳ قاشق غذا خوری) بخورین و جوان بشین
طرز تهیه گام به گام سکنجبین (سرکه انگبین یا سرکنگبین)
سکنجبین رو چطوری باید درست کنیم؟ (طبق نظر شیخ الرئیس بوعلی سینا).
به ازای هر واحد عسل، چهار واحد آب بریزین و بذارین بپزه تا موقعی که کف بالا بیاره و کف رو بردارین.
اگه عسل، خالص نباشه خیلی کف بالا میاره و شما تا وقتی که عسل کف بالا میاره همین طور بزارین توی آب بجوشه. تا موقعی که نصف آبی که اضافه کرده بودین بخار بشه.
خب حالا به اندازه ی نصف عسل که اول اضافه کرده بودین. سرکه بریزین و بذارین خوب با عسل بجوشه و قاطی بشه زمانی سکنجبین درست میشه که مزه ی سرکه کاملا با مزه ی عسل مخلوط شده باشه و سرکه خام نمونده باشه.
اگه مزه ی سرکه ی توی سرکه انگبین شما رو اذیت می کرد. عسلش رو بیش تر کنین و اگه شیرینی عسل دلتون رو میزد یکم سرکه بیشتر بهش اضافه کنین تا با مذاقتون سازگار بشه.
نکات و فوایدی در مورد سرکه انگبین (سرکنگبین، سکنجبین)
1260 نوع سرکنگبین داریم سرکنگبین شامل سرکه و عسل خالی هم داریم ولی بذوری، سفرجلی، افتیمونی وغیره هم داره.
سرکنگبین یکی از داروهای مفرح وضد سودای قلب هست.
سرکنگبین رو واسه اولین بار جالینوس درست کرده.
سرکنگبین واسه از بین بردن موانع همه کاره هست.
مُقَطِّع هست (قطعه قطعه کننده، دوایی که به خاطر قوه حرارت و لطافت و نفوذ خودش بین سطح عضو و خِلط لَزِج میچسبه و به اون نفوذ میکنه بدون اینکه قوام خلط رو تغییر بده. یعنی بدون اینکه خلط رو رقیق یا غلیظ کنه تکه تکه میکنه و اون رو از عضو جدا و قابل دفع میکنه ).
جال هست (جلا دهنده و پاک کننده، دوایی که رطوبت لزج غلیظ رو از سطح عضو یا دهانه ی منفذها پاک کنه و دفع کنه، بهش جالی میگن).
هم در ترقیق، غلیظ هست و هم در تغلیظ، رقیق عمل میکنه (یعنی اگه خلطی غلیظه رقیق میکنه و اگه خلطی رقیقه اون رو غلیظ میکنه).
سرکه انگبین اصل را از کنارشاپ تهیه نمایید…
سرکنگبین یه داروی ذوالفنون وهمه کاره هست.
سرکنگبین یه منضج، مسهل و مصلح خوبی هست.
(منضج: پزنده و به کمال اعتدال رساننده قوام اخلاط و مواد و اون دواییه که قوام اخلاط رو تعدیل و اون ها رو قابل دفع میکنه؛ مسهل: یعنی نرم کننده شکم، چیزی که باعث اسهال بشه).
بهترین شکل استفاده از سرکنگبین، سرکه وانگبین هست.
استاد بنی هاشمی: سکنجبین (شکری) رو خیلی نمی پسندم. چون شکر موجود تو بازار خوب نیست .اما عسل، حداقل کمی از خواص عسل طبیعت رو داشته و اثر دارویی داره.
بعد غذا میتونیم به جای آب یا این دوغ های فرمایشی، از شربت سرکنگبین استفاده کنیم.
معین هضم هست.
اخلاط رو در بدن معتدل میکنه و در واقع از معجزات دارویی تو طب سنتی اسلامی هست.
سرکه انگبین اصل را از کنارشاپ تهیه نمایید…
نفوذ عوامل غذایی به سلول ها رو سریع تر می کنه این یعنی مُلَطِّف هست یعنی لطافت بخش به غذاست.
سرکه دشمن عفونت های خونی هست، خصوصا اگه به شکل سرکنگبین باشه.
گاهی تو بعضی از آزمایشات خون عفونت هایی در خون دیده میشه، مثلا گلبول های سفید زیاد میشن. یا به علت های مختلف در دیواره ی روده خراشی به وجود میاد. که عفونت کرده و وارد دستگاه گردش خون میشه یکی از داروهای بسیار خوب همین سرکنگبین هست. اما انتظار نداشته باشین که با خوردن 10 روز یک بار یا مثلا مدت کوتاهی یا به شکل بریده بریده درمان بشین.
سرکنگبین از جمله داروهاییه که باید مداوم و به شکل مستمر استفاده بشه.
درمان برص در طب سنتی با روش استاد خیراندیش و با استفاده از سرکه انگبین
تو درمان برص که از بیماری های بسیار صعب العلاج، حتی در طب سنتی هست .(در طب جدید که اصلا لاعلاجه)، تنها روش درمانی استفاده از سرکنگبین هست سرکنگبین برص و بهق رو درمان میکنه .لکه های سیاه نشان دهنده ی اینه که بلغم کمی تمایل به گرمی هم داره چهار ماه اول که استفاده کردین .با اعمال پرهیزات لازم، لکه های تیره به آهستگی رنگشون برمی گرده و بعد اون هم لکه های سفید کم کم محو میشن .در کل تاریخ شاید 1000 نفر هم درمان نشدن. اما این از معجزات الهی هست که با روش استاد خیراندیش 61 نفر از 68 نفر درمان 100% و غیر قابل برگشت شدن. سرکنگبین رو جدی بگیرین.
در برص اعراض نفسانی هم سهیمه این بیماری وقتی سراغ کسی میاد معمولا بیمار درگیری روحی هم پیدا میکنه .مرتب به قسمت های درگیر نگاه میکنه و گویا نوعی تسلیم شدن به بیماری در او راه پیدا میشه و بیماری بزرگ میشه ولی با آرامش و به آرامی درمان میشه.
سرکه انگبین طبیعی را از کنارشاپ تهیه نمایید…
البته قی (استفراغ) کردن هم برای برص خوبه بعضی از حکما میگن که این نوع بلغم رو با قی کردن، باید حرکتش داد. خودش حرکت نمیکنه و سمج هست هر جا که افتاد دیگه دست بردار نیست .از دست ها شروع میشه و شاید در صورت، بیشتر دور چشم و دور لب ظاهر میشه یا روی پوست سر اتفاق میفته آقایی رو دیدم .که روی چانه اش اتفاق افتاده بود .و تمام محاسنش رو هم سفید کرده بود موها رو هم معمولا سفید میکنه.برص معمولا نشونش اینه که هر جایی که باشه موهای اون قسمت رو هم سفید میکنه.
با مالیدن سرکنگبین به قسمت هایی که کبود شده در خون مردگی، کبودی، ضربه، افتادن، بد خوابیدن ها وغیره باعث درمان راحت اون ها بشین.
بیماری که تصادف کرده بود و سرش به شیشه ماشین اصابت کرده بود. اونقدر صورتش باد کرده بود که چشمهایش داخل رفته بود. و کل صورت سیاه شده بود برای این بیمار سرکنگبین تجویز کردیم .که هم بخوره وهم به صورتش بماله با این کار 10 تا15 روزه خوب شد.
در چنین مواردی، ترکیب سرکه وعسل نه اونقدر سفت سفت بشه ونه اونقدر شل که بریزه در این موارد معمولا باید عسل بیشتر باشه. چرا سرکه رو اضافه می کنیم؟ چون هم منهدم کننده هست. و در عمق بدن نفوذ میکنه هم حمال هست (carrier) و مُبَدرِق خوبی هست.عسل رو هم به دوش میکشه وبا خودش همه جا میبره عسل هم که تو قرآن اومده (فیه شفاء للناس) هست.
(مبدرق: بدرقه کننده و آنچه خاصیت آن صافی کردن اجزاء و مخلوط کننده و رساننده ٔ آن به اعضاء است .چنانکه شراب با غذا کند. (از بحرالجواهر) : اما آنچه دارو را زود به جایگاه رساند چون تخم کرفس است و پوست سلیخه و انیسون و این را طبیبان به تازی مبدرق گویند یعنی بدرقه کننده . (ذخیره ٔ خوارزمشاهی )).
در زمان های گذشته اصطلاحی برای pH بدن نداشتن اما برای تنظیم اون از ترکیب سرکه و عسل استفاده میکردن سرکه اسیده وعسل هم که pH بدن رو تنظیم میکنه با هم سازگار هم هستن. (pH بدن یعنی مقدار اسیدی بودن بدن؛ تعریف علمی این کلمه از ویکی پدیا: پیاچ یا پ هاش (به انگلیسی: pH) یک کمیت مهم لگاریتمی است که میزان اسیدی یا بازی بودن مواد را مشخص میکند. )
اگه کسی سرکنگبین خورد و دچار سردی شد مشکوک بشین که معده ی سردی داره.
معده های سرد بعد یه هفته الی 10 روز به آرومی فرار میکنن اول بی میلی به خوردن نشون میدن و آروم آروم درد معده میگیرن در این صورت باید یه گرمی دیگه مثل عرق نعناء بهش اضافه کنین.
اگه کسی مزاجش اونقدر سرد باشه که معدش نتونه سرکنگبین رو تحمل کنه میتونه از عسل اضافی، خرما یا چیزهای دیگه در کنارش استفاده کرد در عین حال اگه بلم اضافی مانع پذیرش سرکنگبینه پرهیزات بلغم رو لحاظ کنین به آهستگی حال بیمار بهتر میشه.
اگه فرد یبوست داره در سرکنگبین از بابونه استفاده کنین.
اگه شخص فشار خون نداره میتونین از شیرین بیان یا زنجبیل تو سرکنگبین استفاده کنین.
واسه تهیه سرکنگبین گرم،به سرکه، زنجبیل و دارچین اضافه کنین مزاجش گرم تر میشه.
اما اگه سرکنگبین تنها با عسل باشه معتدل میشه.
سرکنگبین اگه به صورت گرم خورده بشه مُقی (قی آورنده) قویی هست حتما سرکنگبین با آب خنک خورده بشه (نه آب یخ).
فردی روایتی رو ذکر میکرد که سیئات عمل رو فاسد میکنه همونجور که سرکه، عسل رو(کلمه فساد در طب سنتی و همینطور زبان معصومین علیهم السلام تفاسیر متفاوتی داره منظور از فساد از بین رفتن نیست. بلکه تغییر مزاجه فساد شیر با فساد عسل و سرکه فرق داره شیر فاسد ماده ای مسموم و کشنده هست .در حالیکه اینجا فساد به معنی تغییر ماهیت و مزاجه. حتی علم هم ثابت کرده که فساد به معنی نابودی، در این جا رخ نمیده .یعنی عسل رو عوض میکنه و دیگه به اون نمیشه عسل گفت).
وقتی سرکه رو با عسل میجوشونین و کف اون رو که ماده مضر هست میگیرین ماده ای جدید حاصل میشه.
اگه سرکنگبین رو با آب نیسان و عسل و سرکه خوب درست کنین خیلی درمانگره.
واسه ی کسانی که ناراحتی عصبی دارن .سرکه انگبین افتیمونی بهتره که به روشی که گفتم سرکه انگبین رو آماده و افتیمون رو چند ثانیه داخل آب در حال جوش میذارین و برمی دارین. واسه درست کردن دارو و غذا همیشه حرارت معتدل بهتر از زودپزها و ماکروفرهاست.
سرکنگبین کمی با گرمی هوا مشکل داره و خراب میشه.
اگه در جای گرم باشه ظرف شیشه ای رو میشکنه و سر میره بهتره که کم درست کنین و در طول هفته مصرف کنین.
غرغره سرکه و عسل بهترین دارو واسه رفع عفونت گلو هست.
اگه میخواین سرکه بخورین اول مقداری آب گرم در استکان بریزین و چند قطره سرکه اضافه کنین .و بعد بخورین به خاطر این که هم سرکه اکتیو تر شده و قدرت نفوذش بالاتر میره. و هم مولکول های سرکه از هم باز میشن و وقتی از هم باز بشن حجم بیش تری تولید میشه. ومواد بیش تری رو به خود میگیره و بعد قبض میشه چون یکی از خواص سرکه قابض بودن و جمع کننده بودنشه.
سرکه و عسل رو که با هم استفاده می کنین سرکه در عمق بافت گلو نفوذ میکنه و هر چه خلط کثیف هست. رو به طرف خودش میکشه عسل، ضدعفونی کننده، نرم کننده و تقویت کننده هست .و از همون جا جذب میشه (جذب عسل زبانیه).
وقتی عسل جذب شد ضدعفونی و پاکسازی کرد حالا سرکه کار دیگه ای هم میکنه و اون بستن مسام هست.(مَسام= منافذ) یعنی اول نفوذ میکنه و بیرون میکشه و بعد مسام رو میبنده. که چیزی دوباره وارد نشه .به همین دلیل یکی از داروهای خوب واسه سرماخوردگی ها و عفونت های گلو استفاده از سرکنگبینه.
سرکنگبین نباید اونقدر غلیظ نباشه که وقت غرغره ی اون حالت خفگی پیش بیاد .و باید مقداری شل باشه .به خصوص واسه بچه هایی که شب ادراری دارن .چون یکی از علت های شب ادراری عفونت گلو هست. حالا واسه بچه هایی که زیر 2 سال هستن و نمی تونن غرغره کنن جرعه جرعه خوردن سرکنگبین همون اثر رو داره.
سرکه انگبین واسه بیمارهایی که آسم گرم دارن استفاده میشه.
نشونه ی آسم گرم اینه که تو فصل گرما و با خوردن گرمیجات بیماری بدتر میشه و با خوردن سردیجات بیماری بهتر میشه.
اگه از سرکنگبین واسه آسم سرد استفاده میکنین باید سرکنگبینی که با پیاز عنصل درست شده رو مصرف کنین. چون پیاز عنصل یه پیاز وحشی هست که خیلی گرمه.
عوارض و مضرات سرکه انگبین (سرکنگبین، سکنجبین):.
سرکنگبین واسه ی هر نوع بیماری قابل استفاده هست. به غیر از این موارد:
- بیماری های شدید ریه، مثلا کسی که آسم داره.
- بیمارانی که دچار زخم روده و پاره شدن اون هستن در این بیماری پوسته های روده کنده میشه و همراه با خونریزی هست.
- بعضی افراد که تحمل سرکه رو به خاطر سردی مفرط ندارن مثل کسانی که بسیار بلغمی هستن.
- افرادی که زخم معده دارن.
نکته:
خانمها میتوانند بهجای عرق نعناء از عرق رازیانه استفاده کنند.
برخی از خواص سرکه انگبین:
درمان کبد چرب.
رفع عطش.
کاهش چربی خون.
درمان اگزما، خارش پوست و لکه های پوستی.
تنظیم گوارش.
……
نرم کردن مفاصل.